Ne dobja ki a citrom héját. Tedd őket egy edénybe, és adj hozzá ecetet.

Oszd meg ismerőseiddel

 

A következő „recept” ismét megmutatja, hogy bármit fel lehet használni házimunkára, méghozzá nyereségesen. Ilyen például a citrom héja. Röviden: a kreatív újrahasznosítás csodái.

Hozzávalók:

Szükséged lesz két citrom héjára, szódabikarbónára, egy evőkanál sóra, vízre, mosogatószerre és fehérborecetre. Ja, és egy jól kimosott és kitisztított spray-palack.

Elkészítés:

Először áztasson két citromot egy tál vízbe, majd adjon hozzá egy kevés szódabikarbónát. Körülbelül tízperces áztatás után a két citromot papírtörlővel megszárítjuk, majd citrusnyomóval jól kinyomkodjuk (talán egy jó limonádéval kedveskedhetünk, ami sosem árt).

A maradék héjat késsel felaprítjuk, majd jól kimosott és megtisztított, szórófejes üvegbe tesszük. Körülbelül harmadáig megtöltjük az üveget, majd felöntjük fehérborecettel, hogy ellepje a citromot, majd egy kanál sóval, mosogatószerrel és végül vízzel feltöltjük.

Most tedd vissza a spray-palackot, rázd fel jól, és a most elkészített keverékkel megtisztíthatjuk, fertőtleníthetjük és fertőtleníthetjük a ház összes felületét. Összefoglalva, ezekkel az egyszerű lépésekkel egy kiváló, mindenre kiterjedő tisztító és fertőtlenítő termékünk van a kezünk számára.

Mint látható, ez egy “munka”, ami csak néhány percet vesz igénybe, és nem kerül sokba, szinte semmibe.

Jó munkát és jó szórakozást ezzel az elemi, mégis hatékony barkácstisztító termékkel!

Ne dobja ki a citrom héját. Tedd őket egy edénybe, és adj hozzá ecetet.

Megosztásokat köszönöm


Oszd meg ismerőseiddel