Hogyan lehet megszabadulni a túlzott izzadástól természetes gyógymódokkal

Oszd meg ismerőseiddel

 

Az izzadás az a folyamat, amelynek során a test állandó hőmérsékletet tart fenn. A felesleges sók és méreganyagok a szervezetből az izzadással távoznak. Túlzottan izzadunk, ha nagyon meleg van kint, vagy ha intenzív testmozgást végzünk.

Hyperhidrosis akkor is előfordulhat, ha egy személy feszült és szorong. Egy bizonyos pontig az izzadás természetes és egészséges folyamat. Vannak azonban olyanok, akik minden erőfeszítés nélkül sokat izzadnak, és az izzadás során kellemetlen szag jelentkezik, amelyet a bőr felszínén lévő baktériumok okoznak, és amelyek érintkezésbe kerülnek az apokrin mirigyek (a hónaljban és a hónaljban található izzadságmirigyek) által termelt folyadékkal. nemi szervek területei). A hyperhidrosis a talpat, a hónaljat és a kézfejet érinti. Szerencsére vannak természetes gyógymódok, amelyek segítenek megszabadulni ettől a kellemetlen problémától, főleg, hogy nyár van.

Gyógyteák

A gyógyteák kiváló lehetőséget jelentenek a túlzott izzadás és a szag csökkentésére. A zsálya tea ebből a szempontból nagyon hatékony. A zsályateában található B-vitaminok, valamint a magnézium csökkenti a verejtékmirigyek aktivitását. A zsályából nyert főzetet naponta 2-3 alkalommal fogyasztjuk.

Paradicsomlé

A paradicsomlé javítja a vérkeringést, és fertőtlenítőszerként hat a bőrre. A pórusokat is összehúzza. Sokféleképpen használható, hogy megszabaduljon a túlzott izzadástól. Vagy fogyaszthat friss paradicsomlevet minden nap, vagy alkalmazhatja olyan területeken, mint például a hónalj.

Szódabikarbóna és citromlé

A citromlé természetes fertőtlenítő, a szódabikarbóna pedig tisztítja a bőrt. Keverje össze a szódabikarbónát citromlével, áztasson egy tisztítókorongot ebbe a keverékbe, és vigye fel azokra a területekre, ahol túlzott izzadság jelentkezik. Használja ezt a gyógyszert egy nap igen, egy nap nem, amíg javulást nem észlel.

Teafa olaj

Ez a gyógymód különösen hasznos a lábak izzadása esetén. A teafaolaj antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, és megakadályozza a baktériumok elszaporodását a bőr felszínén. Vigye fel közvetlenül a talpra.

Fogyassz sok vizet

A túlzott izzadás csökkentése érdekében, különösen nyáron, ajánlatos sok vizet fogyasztani. A víz hidratálja a bőrt, és segít a szervezetnek fenntartani a normál hőmérsékletet. Ez megakadályozza az izzadást és csökkenti a méreganyagok koncentrációját. Így az izzadás kellemetlen szaga csökken. A koffeines italokat nem tanácsos fogyasztani, mert ezek szorongáshoz, izzadáshoz vezethetnek.

Kukoricakeményítő és szódabikarbóna

Ha zavarja a hónalj túlzott izzadása, ez a gyógymód hasznos lehet. Keverjük össze a kukoricakeményítőt a szódabikarbónával, és adjunk hozzá vizet, amíg pasztát nem kapunk. Vigye fel a keveréket, hagyja hatni fél órán keresztül, majd öblítse le. Illóolajokat is adhat hozzá a kellemes illatért. A burgonyaszeletek hatékonyak a hyperhidrosis ellen, különösen a hónalj izzadása tekintetében. Vágja le a burgonyaszeleteket, és dörzsölje a hónalj alá; ismételje meg ezt a gesztust egy napon igen, egy nem.

Megosztásokat köszönöm


Oszd meg ismerőseiddel