Bőrkeményedés vagy tyúkszem kínoz? Így szabadulhasz meg tőle egy egyszerű házi módszerrel

Oszd meg ismerőseiddel

 

A bőrkeményedés és a tyúkszem közös jellemzője, hogy könnyen megjelennek akár egy kevésbé jó kialakítású cipő, vagy egy nagyobb erőfeszítés hatására. Megszabadulni tőlük annál nehezebb!

Ha a tyúkszem vérzik, feltétlenül forduljunk orvoshoz, a kisebb tyúkszem vagy bőrkeményedés esetén azonban működhetnek az otthoni megoldások. Íme néhány igen hatékony:

1. Lábvíz

Egy tál meleg vízben feloldunk egy e.k. folyékony szappant, valamint háromszor annyi szódabikarbónát. Ebbe a lábvízbe huszonöt percen át áztassuk lábainkat. Majd habkővel jó alaposan dörzsöljük át a felpuhult talpat, végül pedig kenjük be krémmel a talpunkat.

2. Viasz

Erős bőrpuhító és hidratáló hatással bír, ezért jótékony a bőr számára. A viaszt melegítsük fel a mikróban, és keverjük össze egyenlő arányban mustár olajjal.

Miután a keverék kissé kihűlt, nyomjuk lábfejünket a masszába. Negyed órán át még ne mossuk le – felpuhítja a bőrt, így könnyebb dolgunk lesz a habkővel.

3. Citromlé

A citrom illatossá teszi a lábat, megszünteti a kisebb repedéseket a saroknál, ezen kívül pedig világosítja a bőrt. Ha öt napon át használjuk folyamatosan, megszünteti a bőrkeményedést.

Fogjunk egy egész citromot, héjával együtt reszeljük le. Ezután kenjük a bőrkeményedésre, ahol tíz-tizenöt percen át hagyjuk hatni, mielőtt lemosnánk!

4. Mindig kényelmes cipőt válassz!

Ez az alapja annak, hogy ne alakuljon ki a lábadon bőrkeményedés és/vagy tyúkszem. Sokszor, amit megspórolsz egy rossz minőségű cipőn, azt el kell költened a tyúkszem kezelésére..

Megosztásokat köszönöm


Oszd meg ismerőseiddel