Egy orvosspecialista elmondja, hogyan kerülheted el a rákot.

Oszd meg ismerőseiddel

 

Akinél valaha diagnosztizáltak rákot, és kigyógyult belőle, azok tudják értékelni igazán, hogy nincs rákjuk, és bizonyára mindent megtesznek azért, hogy ne is legyen. Ők tudják, hogy milyen fontos ez.

A jó hír, Dwight McKee, belgyógyász, onkológus, és táplálkozás szakértő, szerint, hogy azok a lépések, amelyeket a rák kiújulása ellen tehetünk, ugyanolyan hatékonyak akkor is, ha valaki még sosem szenvedett rákban.

Kezdd egyszerű életmódbeli változtatásokkal, amelyeket hosszú távon tarts be. Támadd meg a rákot te, mielőtt az támadna meg téged.

Csökkentsd a stresszt.

A krónikus stressz csökkenti szervezete immunfunkcióit és segíti a gyulladások kialakulását, amelyek elősegítik a rák kialakulását. Akár a jógát, túrázást, vagy meditációt választod, a lényeg, hogy megtaláld azt a stressz csökkentő módszert, amelyet élvezettel tudsz végezni. Amennyiben ugyanis nem élvezettel végzed, nem fogod életed részévé tenni.

Vigyázz a penésszel.

A penészben található mycotoxinok és aflatoxinok a leginkább rákkeltő anyagok közé tartoznak. Amennyiben sérült vízvezetékcső található lakásodban, vagy pince és fürdőszoba nyirkos, hívj szakembert, hogy mielőbb szüntesse meg a rákkeltő kártevőket.

Izzadj.

A nebraskai egyetem felmérései szerint a testmozgás okozta izzadás olyan immunreakciókat vált ki szervezetben, amelyek segítik a rák kialakulásának megelőzését. A kutatás során tizenhat rákos megbetegedésből felépült személyt vizsgáltak egy tizenkét hetes edzésprogram elvégzése előtt és után. Az edzésprogram elvégzése előtt és után a védekezésre képtelem és aktív immunsejtek számát vetették össze. Az edzésprogram előtt a résztvevők vérképének nagyját a védekezésre képtelen sejtek tették ki, tizenkét héttel később azonban ez a szám csupán 15%-ra csökkent.

Segíts másokon

Kutatásokkal bizonyítható, hogy az önkénteskedés, a mentorálás, és egyéb jótékony cselekedetek segítik az immunfunkciók javulását. Dwight McKee szerint a jó egészségi állapot megőrzése érdekében fontos rendszeresen olyan elfoglaltságokat keresnünk, amelyeket szervezet érdemes időtöltésnek ítél.

Szedj étrend-kiegészítőket.

A D-vitamin szedése szervezet rengeteg funkcióját segíti, emellett a rák megelőzésében is szerepet játszik. Azonban nagy valószínűséggel az emberek nagy része nem juttat elegendő mennyiséget szervezetébe. A legegyszerűbb módja a D-vitamin fogyasztásának, ha több időt töltesz a szabad levegőn. Csupán tíz perc a nappali erős fényben tízezer egységnyi D-vitaminnal látja el szervezetet. A tél közeledtével azonban a napfény nem elég erős, hogy kiváltsa szervezetéből a D-vitamin termelését, ezért fontos, hogy ilyenkor több D-vitaminban gazdag ételt fogyasszon, mint az olajos halak, valamint szedjen D-vitamin étrend-kiegészítő kapszulákat is.

 

Megosztásokat köszönöm


Oszd meg ismerőseiddel