Örökre felejtsd el a túlsúlyt, a rákot, az infarktust, készítsd el magadnak ezt!

Oszd meg ismerőseiddel

 

A savanyú káposzta úgynevezett fermentált étek, amihihetetlen pozitív hatással bír, amiről kevesen tudnak. Ilyenkor, hideg időben jóval hatékonyabb lehet, mint a bolti vitamin.

Hozzávalók 5 l-es üveg

2 fehér káposzta

bors

Felhasználható ízesítők:

hagyma
alma
koriandermag
borókabogyó
kapor
babér

Elkészítés:

A káposztát gyaluljuk le vagy vékony csíksíkokra vágjuk fel. A torzsáját dobjuk ki! Az üveg aljára hintsünk sót, majd rétegesen töltsük meg: egy réteg káposzta, hagyma, birsalma, babérlevél, koriandermag, majd megint káposzta, só, bors…. Sózzuk alaposan. Minden réteget jól nyomkodjunk le. Ha a káposzta elfogyott, újra jól nyomkodjuk le az egészet, majd fedjük le egy olyan fedővel. Fontos, hogy teljesen lefedjük a káposztát. A fedőre tegyünk súlyt, és hagyjuk állni. Naponta egyszer-kétszer nyomkodjuk le, amikor eszünkbe jut (különben a felső réteg megpuhulhat, megbarnulhat). Körülbelül öt nap múlva fogyasztható, hűtőben sokáig eláll.

Edzi az immunrendszert

magas C-vitamin tartalma folytán segíti a kollagén képződést, a sejtek regenerálódását, és nagyon jól erősíti az immunrendszert.

Csökkenti a fájdalmakat

magas antioxidáns tartalma miatt a savanyú káposzta igen erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Megszabadít a már kialakult gyulladásoktól, fájdalmaktól.

Segíti a szívet

magas rosttartalma miatt lepucolja az artériák falát, élénkíti a vérkeringést, és csökkenti a koleszterinszintet, vérnyomást.

Feltölt

Tele van vassal, így serkenti a vérképzést, serkenti az emésztést, megakadályozza a vérszegénység, a migrén, és a kimerültség kialakulását.

Csontépítő

ezt a pozitív tulajdonságát kiemelkedő K-vitamin tartalmának köszönhetjük. Serkenti a fehérje termelődést, és megakadályozza a csontritkulást.

Élénkíti az emésztést

magas rosttartalma folytán az egyik legjobb természetes bélregeneráló. Élénkíti a bélműködést, nyarsen fogyasztva leviszi a puffadást, megakadályozza a szorulást, és a plusz súlyt is elintézi. A savanyú káposzta gyorsan szabadít meg a vastagbélben lerakódott toxinoktól, éppen ezért fontos szerepe van a vastagbélrák megelőzésében is.

Kutatások bizonyították, hogy magas antioxidáns tartalma miatt legyőzi a rákos betegségek kialakulásában szerepet játszó káros szabadgyököket.

Megosztásokat köszönöm


Oszd meg ismerőseiddel