Sok helyen tilos, bár 50 felett szinte kötelező

Oszd meg ismerőseiddel

 

Naponta egy evőkanálnyit kell fogyasztani.

Az Egyesült Államokban betiltották, de szerencsére a mák központi helyet foglal el a magyar étrendben, bár gyógyító tulajdonságairól keveset tudunk.

Tekintsd egy olyan gyógyszernek, amelyet egy életen át érdemes szedni! Gazdag csontokban, magnéziumban, (OMEGA4) növényi zsírsavakban, aminosavakban, enzimekben: plusz foszforban, kalciumban, káliumban és vasban. Lelassítja az öregedési folyamatot, lelassítja a csontlebontást és elkezdi újjáépíteni a ritka csontszövetet. Csökkentheti a magas vérnyomást. A telítetlen zsírsavak összetétele miatt megelőzhető a trombózis és az embólia. Normalizálja a vér koleszterinszintjét, miközben erősíti a szervezet védekező mechanizmusait. Végül, de nem utolsósorban, szinte teljesen megszünteti a lábgörcsöket (frontális elváltozások esetén). Ezen kívül javítja a szellemi teljesítőképességet és jótékony hatással van a sebgyógyulásra. Egy másik érv is alátámasztja: az agy által meghirdetett étrend-kiegészítő árának egyötödébe kerül, pedig a hatékonysága meghaladja azt. Azt is tudnunk kell, hogy nem gyógyul azonnal, hanem hosszabb idő (2-3 hónap) alatt.

Javasolt felhasználás és tárolás:

Az apróra vágott mákot kevés vízzel elkeverjük, mézzel ízesítjük, befőttesüvegbe tesszük és hűtőben tároljuk. Az első néhány hónapban naponta legalább 1 evőkanálnyit fogyasztottunk. Később (szervezettől függően kétnaponta).

Egy másik alkalmazási mód:

Minden nap (reggel vagy délután) 1-0,5 rész tejbe (valószínűleg vízben) keverek egy evőkanál őrölt mákot, és megiszom. Egy idő után, amikor már nehezebb volt leengedni, növeltem a tejadagot és adtam hozzá vizet, hogy gyorsabban tudjam leengedni.

50 éves kor után nem szabad felfüggeszteni vagy abbahagyni.

Megosztásokat köszönöm


Oszd meg ismerőseiddel