Irányítsd az inzulint – Égesse el a zsírt!

Oszd meg ismerőseiddel

 

Az inzulin egy anabolikus hormon, amelyet a hasnyálmirigy béta-sejtjei termelnek. Mint a legtöbb fitnesz gyakornok tudja, az anabolikus hormonok jó dolog; elősegítik az izomszövetek felépítését, és mivel ez a súly-edzés / testépítés elsődleges célja, érdemes inzulint szerezni az Ön oldalán. Azonban az inzulin az emésztéssel járó egyik hormon, és gyakran emlegetik a súlyszabályozással és a zsírcsökkentéssel kapcsolatos vitákban. Az inzulin kétfajta rosszfiú-hormon, vagy félreértés? Ebben a rövid cikkben meg szeretném tisztázni, mi az inzulin, mit csinál, és hogyan lehet barát vagy ellenség, attól függően, hogy hogyan manipulálja. Az inzulin szerepe a testben

Az inzulin fő feladata a tápanyagok szállítása a sejtekbe. Amikor szénhidrátokat eszik (például rizst, burgonyát, kenyeret, tésztát vagy cukrokat), a szénhidrátok átalakulnak glükózsá, és belépnek a véráramba. Ez a vércukorszint emelkedés kiváltja az inzulin felszabadulását a hasnyálmirigyből, ami csökkenti a vércukorszintjét azáltal, hogy lehetővé teszi, hogy a glükóz elhagyja a vért és belépjen a test sejtjeibe. A glükózt ezután 1. bejuttathatja az izomsejtekbe, 2. tárolhatja a májban, 3. felhasználhatja tüzelőanyagként vagy 4. átalakíthatja testzsírgá. A 4. szám csak akkor fordul elő, ha jelentős és elhúzódó glükózfelesleg van – mint ez a legtöbb túlsúlyos ember étrendjében és általában a nyugati étrendben.

Amellett, hogy a glükózt a sejtekbe vezette, az inzulin elősegíti a fehérjéből származó aminosavak felvételét az izmokba. Ez a testmozgás és az izomépítés fellendülésének elengedhetetlen része. Egyes testépítők valóban egy kis étkezés után injektálnak inzulint, hogy ösztönözzék a tápanyagok felvételét az izmokra és felgyorsítsák az edzés utáni gyógyulást. Míg az ilyen fajtáknak értelme van a papíron, a valóság az, hogy túl sok inzulin halálos kimenetelű lehet, és a potenciális halálos kockázatok meghaladják az esetleges előnyöket.

Az inzulin amellett, hogy ösztönzi a tápanyagok felvételét a sejtekbe, az akadályozza a zsírok oxidációját vagy égetését is. Ez az oka annak, hogy az inzulin rosszul elkapja a diétákat, és az alacsony szénhidráttartalmú étrend annyira hatékony a fogyásban. A kevesebb étrendi szénhidrát alacsonyabb inzulinszintet jelent, ezért jobb környezetet teremt a zsírveszteséghez.

Megosztásokat köszönöm


Oszd meg ismerőseiddel