Az autoimmun betegség megelőzhető szódabikarbónával

Oszd meg ismerőseiddel

 

A szódabikarbónát sokan ismerik. Sok háztartásban fellelhető, hiszen használhatjuk sütés és főzés során, sőt a takarításkor is jó szolgálatot tesz. De ennek a szernek az egészségre gyakorolt hatása is kiemelkedő.

Az autoimmun betegségek sok esetben valamilyen gyulladás talaján jönnek létre, azonban a szódabikarbóna csökkenteni tudja a szervezetben kialakuló gyulladást, így nagyon előnyös lehet az autoimmun betegségek megelőzésében.

Az akut és a krónikus gyulladás következménye a vesekárosodás, ami szintén lehet autoimmun eredetű betegség. A kutatások azt mutatják, hogy a szódabikarbóna rendszeres fogyasztása csökkentheti a vesekárosodás mértékét.

A szódabikarbónát már a 18. században is használták a pékek. A 19. században pedig gyakran alkalmazták almaecettel összekeverve, hogy emésztési problémákat orvosoljanak a keverék segítségével. Leginkább gyomorrontás, gyomorégés, savas reflux és hasmenéses problémák esetében alkalmazták.

Mivel a szódabikarbóna javíthatja a szervezet pH-szintjét, így hozzájárulhat a húgyúti fertőzések kezeléséhez és kialakulásuk megakadályozásához. De a keringési rendszerre is pozitívan hat, segítséget nyújtva a létfontosságú szervek vérellátásához, illetve a vér méregtelenítéséhez.

A szódabikarbóna sok más esetben is a hasznunkra lehet. A sportteljesítmény fokozásában is számíthatunk rá, illetve ha edzés előtt fogyasztjuk, akkor csökken az edzés utáni izomfájdalom mértéke. Ehhez 2 dl vízben kell elkeverni egy teáskanál szódabikarbónát.

Ez a különleges anyag a szájüregi baktériumok elpusztításában is aktívan részt vesz, nem beszélve arról, hogy remek fogfehérítő hatással rendelkezik. Bebizonyosodott, hogy antimikrobiális és antibakteriális hatású, így remek szájvizet is készíthetünk belőle, hogy minél kevesebb ínygyulladást és fogszuvasodást okozó baktérium legyen a szánkban.

A szájüregben gyakran alakulnak ki fekélyek. A szódabikarbónás vízzel történő öblögetés azonban felgyorsítja ezeknek a fekélyeknek a gyógyulási idejét.

A gyomorégés kezelésében is számíthatunk rá, mivel semlegesíti a gyomorsavat. A rovarcsípés gyakran okoz viszketést, azonban ha a fürdővizünkbe szórunk egy maréknyi szódabikarbónát, a viszketésnek hamarosan nyoma sem lesz.

Megosztásokat köszönöm

forrás


Oszd meg ismerőseiddel