A legjobb otthoni gyógymódok gyomorégés ellen

Oszd meg ismerőseiddel

 

Mit tegyek, ha gyomorégésem van? Sokan hirtelen kellemetlen égő érzést tapasztalnak egy kiadós étkezés után.

Néhány otthoni gyógymód hatékony segítség lehet. Egy kiadós étkezés után sok ember égő érzést tapasztal a gyomorban, amelyet gyomorégésnek neveznek. De ekkora kellemetlenség mellett az ízletes ételekről való lemondás túl nagy áldozat lenne, főként azért, mert a gyomorégést alapvetően hatékonyan lehet kezelni néhány otthoni gyógymóddal. Szóval mit tegyünk, ha gyomorégés van? Hiperaciditás

Gyomorégés akkor fordul elő, amikor a gyomor annyi savat termel, hogy a gyomrot általában a gyomorban tartó záróizom már nem tud megfelelően zárni, és a sav egy része az alsó nyelőcsőbe kerül. Itt a sav irritálja a nyelőcső nyálkahártyáját, ami égő érzést vált ki.

Ha a gyomorégés gyakrabban jelentkezik, az bizonyos betegségek jele is lehet. Ha azonban csak alkalmanként fordul elő, akkor nem kell komolyabb okot feltételeznünk. mit kell tenni? Semlegesítse az égés csökkentése érdekében Gyomorégés esetén az első gyorsan alkalmazható módszer az, hogy vizet iszunk, ami felhígítja a támadó gyomorsavat és enyhíti az égő érzést.

Ügyeljen arra, hogy kerülje a savas ételeket, például a gyümölcsöt vagy a gyümölcslevet, mivel ezek tovább súlyosbíthatják az égési sérülést. A víz mellett a tej is alternatíva, mivel a gyomorsav egy részét semlegesíti. Ha egyik sem segít, használhatunk más eszközöket.

Ha a gyomorégés főként éjszaka vagy fekvő helyzetben jelentkezik, akkor tudatosan próbálhatunk bal oldalra feküdni. Ennek az az oka, hogy a gyomor kivezető nyílása a jobb oldalon van, megakadályozva a gyomorsav bejutását a nyelőcsőbe. Egy másik változat az akupresszúra, ha el akarja kerülni a gyógyszeres kezelést.

A gyomor pontja a bal kézen van, körülbelül egy hüvelyknyire a csuklótól a hüvelykujjig. Nyomja meg és tartsa lenyomva ezt a pontot kb. 30 másodperc. Ez a módszer megnyugtatja a gyomrot, ami csökkenti a savtermelést.

Megosztásokat köszönöm


Oszd meg ismerőseiddel