A hagyma jelentősen növeli a tesztoszteron szintet

Oszd meg ismerőseiddel

 

Viccnek tűnik a hagyma evése a tesztoszteron szint növelése érdekében, de egy iráni tudósok rágcsálókkal végzett tanulmányában kimutatták, hogy a hagyma a rágcsálók tesztoszteron szintjét akár 300 százalékra is megnövelheti. Az iráni Tabriz Egyetemen végzett kutatás szerint a hagyma juice annyira megemelheti a tesztoszteron szintet, mint az olyan anyagok, mint a nolvadex vagy a clomid. A hagyma (latinul: Allium cepa) jótékony hatással van a különféle betegségek kezelésére világszerte, és az ókorok óta használják gyógyszerként és élelmiszerként is. A legújabb tanulmányok azt is kimutatták, hogy a hagyma magas antioxidáns forrás, és az antioxidánsok fokozhatják a tesztoszteron és a spermatermelést a nemi szervekben. A vizsgálatot három rágcsáló-csoporton végezték húsz napig.

Az első csoportnak (10 alanyból álló kontrollcsoport) rendes ételt kaptak, a második csoportnak (10 alany) napi 0,5 g / kg friss hagymalevet, a harmadik csoportnak (szintén 10 alany) 1,0 g / kg-ot kaptak. hagyma juice minden nap. A huszadik napon spermamintákat vettek, és meghatározták a tesztoszteron szintet. Megállapítottam, hogy a szérum teljes tesztoszteronszintje szignifikánsan emelkedett az összes tesztcsoportban, és a luteinizáló hormon (LH) szintje szignifikánsan emelkedett csak abban a csoportban, amely a nagy adagot friss hagyma juice, de a folliculust stimuláló hormon (FSH) szintje nem különbözött a kísérleti és a kontroll csoportban. A sperma motilitása és életképessége szintén jelentősen megnőtt mindkét tesztcsoportban. Szóval mi a mechanizmus e siker mögött?

Úgy gondolják, hogy az antioxidánsok semlegesítik a szabad gyököket a herékben. Ez az információ a malondialdehid-koncentráció csökkenésének az eredménye, amely akkor fordul elő, ha a vizsgálati alanyok nagy adagban adják a hagyma juice-t. A kutatók azt gyanítják, hogy a kérdéses antioxidánsok valószínűleg a hagymában található szelénvegyületek, valamint a fenolok, például a quercetin és az izorhamnetin. Az izorhamnetint a szervezetben is előállítják, amikor az enzimek a kvercetint átalakítják S-adenozil-metionin segítségével.

Megosztásokat köszönöm


Oszd meg ismerőseiddel