Ne dobd el a hagyma héját, mert szervezeted számára kincset ér! Elmondjuk, hogy miért.

Oszd meg ismerőseiddel

 

Eddig nem is tudtad valószínűleg, mekkora hibát követsz el, mikor a hagyma héját a szemetesbe dobod. A kutatások szerint bőséges antioxidáns raktár, tele van rostokkal, flavonoidokkal, melyek igen értékes összetevők.

A vöröshagyma héja több antioxidánst tartalmaz, mint maga a zöldség, ezenkívül található benne kvercetin is, ami természetes módon csökkenti a vérnyomást és gátolja meg az artériák elzáródását. A hagyma héjának rákellenes, gombaölő és antibakteriális hatást is tulajdonítanak.

Ha a hagyma héját ezentúl nem dobod ki, olyan előnyökre tehetsz szert, mint:

– a keringési betegségek esélyének csökkentése
– vastagbélrák megelőzése
– elhízás megelőzése
– 2-es típusú cukorbetegség kockázatának csökkentése
– emésztőrendszeri problémák megelőzése

Így készíts hagymahéjból teát!

Fantasztikus méregtelenítő ital! Ráadásul végtelenül egyszerű az elkészítési módja. Csak főzd meg a hagyma héját, szűrd le a főzetet és naponta igyad! A hagyma héját előzőleg össze is gyűjtheted, eltárolhatod egy befőttesüvegben. A tea elkészítéséhez elég egy kevés hagymahéj. Miután forró vízbe beletetted, hagyd állni 15 percig. A legjobb, ha lefekvés előtt kortyolod el. Mivel a kvercetinnek szedatív hatása is van, megkönnyíti az elalvást.

Hogyan használd fel a hagymahéjat?

Mivel nyersen nem fogyasztható, pörköltbe, levesbe, húsételekbe belefőzheted. A hagymahéj egyik legértékesebb összetevője a kvercetin, melynek szintje a zöldség héjhoz legközelebb eső részeiben a legmagasabb. De még jobb, ha magát a héjat esszük, ezért kísérletezz vele bátran!

Várandósság alatt azonban kerüld a hagymahéj fogyasztását!

Megosztásokat köszönöm


Oszd meg ismerőseiddel