Csillapítja a köhögést, jó megfázásra, tele van vitaminnal, de mégsem használja senki – Te tudod mi ez?

Oszd meg ismerőseiddel

 

A dió nemcsak nagyon finom, hanem számos betegséget megelőzhetünk vele, és sokkal több gyógyhatása van, mint gondolnánk.

A dióhéjból készült tea számos felhasználási lehetőséggel bír. Fontos, hogy mindig tisztítsuk meg a dióhéjat, ami diótöréskor marad hátra. Ezt aztán kiválóan használhatjuk tea készítésére.

Aki köhögés rohamokkal küzd, érdemes dióhéj teát készítenie, addig főzve azt, míg világos színű teát nem kap. Mézzel és citrommal ízesítve melegen, de nem forrón fogyasszuk!

Egy jó erős dióhéj tea a gyomorfekélyt is enyhítheti, éhgyomorra fogyasztva!

A dió remek kalcium forrás is, dióhéj teából kiválóan vissza pótolhatjuk ezt az ásványi anyagot. Ehhez napi fél-1 l teát érdemes elfogyasztanunk.

Könnyű felszíni bőrsérülések gyógyulását szintén gyorsítja a diólevél-főzet. A diólevél segíti a bőr és a hámszövetek egészséges regenerálódását.

A diólevél további felhasználási területei voltak a népi gyógyászatban: érzéstelenítésre, hámszövet összehúzására, tuberkulózis ellen, vércukorszint csökkentésére, fertőtlenítésre, baktériumölésre, gombaölésre, tonizálásra, sebgyógyításra, szájfekély ellen, kötőhártya-gyulladásra, bőrbetegségre, fagyásra.

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz, az orvosi kezelést semmilyen más eljárás nem helyettesítheti! Jó egészséget kívánunk!

Megosztásokat köszönöm


Oszd meg ismerőseiddel