A savanyú káposzta lehet a titkos fegyvered a zsír, a rák és a szívbetegségek ellen!

Oszd meg ismerőseiddel

 

Mint minden más erjesztett étel, a savanyú káposzta is döbbenetesen sok pozitív hatással rendelkezik és hosszú ideig el is tartható.

A savanyú káposzta egészségünkre gyakorolt előnyös hatásai:

Javítja az emésztést:

Nagyon jó rostforrás, ami létfontosságú emésztésünk szempontjából. Megelőzi a székrekedést, javítja a bélfunkciókat, meggátolja a puffadást és a hasgörcsök kialakulását. A savanyú káposzta rendszeres fogyasztása képes megelőzni olyan komoly betegségeket, mint a bél- és a gyomorrák.

Fokozza az energiát:

Magas vastartalma miatt a savanyú káposzta növeli az energiát, javítja a keringést és serkenti az anyagcserét. Megelőzi a vérszegénységet, legyőzi a fáradtságot és a fejfájást.

Erősíti az immunrendszert:

A savanyú káposzta bővelkedik C-vitaminban, ami az egyik legnagyszerűbb tápanyag immunrendszerünk számára. Ezáltal elősegíti a sejtek regenerálódását, a fehérvérsejtek és a kollagén (minden szerv létfontosságú eleme) termelődését.

Csökkenti a gyulladást:

Antioxidáns tartalmával a savanyú káposzta hatékony a gyulladások ellen. Érdemes sokszor fogyasztani, hogy csökkentsük a test begyulladt részeinek fájdalmát.

Megelőzi a rákot:

Egyes tanulmányok szerint a savanyú káposztában lévő erős antioxidánsok képesek lerombolni a szabadgyököket, melyek hozzájárulnak a rákos sejtek fejlődéséhez.

Javítja a szív egészségét:

A benne lévő sok rost miatt a savanyú káposzta különösen egészséges szívünk számára. A rostok semlegesítik a koleszterin káros hatásait az artériákban, ami nagyon fontos tényező a szívbetegségek megelőzésében.

Javítja a látást és a bőr állapotát:

Az A-vitamin nagyon hasznos bőrünk és látásunk szempontjából. A savanyú káposzta pedig igen jó A-vitamin forrás. Ez a vitamin csökkenti a makula degeneráció esélyét, de hasznos a vörös, ráncos szemek kezelésében is.

Megosztásokat köszönöm

forrás


Oszd meg ismerőseiddel