Somlói galuska ízű torta, már régóta kerestem egy ilyen fenséges süti receptet

Oszd meg ismerőseiddel

 

A finom tortát mindenki szereti, ma egy csodás tortareceptet mutatunk, amivel tényleg mindenkit el lehet bűvölni. Ünnepi alkalmakra is csodás választás, a Somlói galuska ízű torta biztosan sokak kedvence lesz. Ez egy nagy adag, 16 személyes torta, de ne essünk kétségbe, ez biztosan nem fog napokig a hűtőben állni.

Elkészítés:

A receptet saját magam alakítottam át a család kedve szerint. Készül egy fél adagos sima fehér piskóta, ami az alap piskóta recept ahhoz viszonyítva. Illetve egy másfél adagos kakaós piskóta. Ezt amikor kihűl ketté kell vágni.

A krém amit én készítek, az egyik az főzött csokoládé puding, pirított dióval és rumaromával ízesítve. Az alap receptje 1 csomag puding 3 dl tej, 3 evőkanál cukor. Ebből sűrű pudingot főzünk. Mielőtt a tűzhelyről leveszem öntöm bele a diót és a rumaromát.

A másik krémhez 1 adagos vanília pudingot készítek. Azaz 3 dl tejből, 1 csomag pudinggal. Ezt a 2 pudingot ki kell hűteni teljesen. Ehhez pluszban készítek porcukorral kihabosított vajat (margarint, én Rama használok). 15 dkg vajhoz 10 dkg porcukor habverővel habosítom. Ezt keverem a csokoládé pudinghoz. Ami ez esetben 2 adagos. Ami 6 dl tejjel készült 2 csomag puding s 6 evőkanál cukor.

A vaníliás pudinghoz szintén készítek de felezem a mennyiséget. A pudinghoz keverem a vajas cukros krémet s kihabosítom. Alulra kerül az egyik kakaós piskóta, erre a csokis krém 3/4-e. Erre rá a fehér piskóta. S erre kenem a vaníliás krémet. Erre helyezem a másik kakaós lapot. A maradék csokis krémmel megkenem a tetejét és oldalát a tortának.

Hűtőbe teszem 2 órára. Felverem a tejszínhabot, itt már ízlés kérdése hogy ki mennyire szeretné díszíteni vele. Én teljesen körbe kentem vele, illetve a tetejét is. Majd díszítettem a tetejét habbal pluszban. Erre csorgattam olvasztott csokoládét. Az oldalát pirított dióval szórtam, plusz a tetejére is került díszítésnek. Ez az én jól bevált Somlói galuska torta receptem, a család egyik kedvence.

Zsuzsa Kerepesi receptje és fotója

Megosztásokat köszönöm

forrás


Oszd meg ismerőseiddel