Ez az egyik leghatékonyabb gyógymód a vércukorszint szabályozására!

Oszd meg ismerőseiddel

 

Ha nem tudunk leszokni a cukor, vagy túlzottan cukros élelmiszerek fogyasztásáról, ajánlott olyan ételeket fogyasztani, amelyek pozitívan befolyásolják a vércukorszintet. Ennek az egyik legegyszerűbb módja például, hogy emeljük a napi vízfogyasztásunkat. Ezenkívül vannak olyan fűszerek, melyek természetes módon tartják egyensúlyban a vércukorszintet.

A fahéj és a szegfűszeg jelenti a leghatásosabb megoldást a vércukorszint karbantartására, csak vízben vagy teában kell elkeverni, és az előírt módon fogyasztani.

5 liter fövő vízhez adjunk hozzá 2 fahéjrudat és 3 gramm szegfűszeget, fedjük le, húzzuk le a tűzről, és hagyjuk állni tíz percet, majd fogyasszuk el ezt a mennyiséget víz helyett a nap folyamán. Ha szomjasak vagyunk, igyunk belőle egy nagy pohárral, hiszen nem csak a szomjat oltja, hanem a vércukorszintet is egyensúlyban tartja.

A fahéj hozzájárul az élelmiszerek könnyebb és egyenletesebb felszívódásához, és így megakadályozza a vércukorszint gyors ingadozását. Segíti a szervezetet, hogy könnyebben fel tudja használni a glükózt, emellett pedig gyulladásgátló és baktériumölő hatása van.

A szegfűszeg csökkenti a véráramba jutó glükóz szintjét, így egyensúlyban tartja a vércukorszintet.

A fahéjat és a szegfűszeget mindennapi ételeinkhez is keverhetjük. Ajánlott gyümölcssaláta, pirított zöldségek, húsok és krumplis ételek mellé is. Naponta legalább fél teáskanálnyi adag szükséges ahhoz, hogy a cukorbetegséget megelőzzük, vagy csökkentsük a tüneteit.

Milyen jelei vannak a magas vércukorszintnek?

Enyhén magas:

erős szomjúság
megmagyarázhatatlan fogyás
szájszárazság
fáradtság

Nagyon magas:

nagyon erős szomjúság
homályos látás
szédülés
száraz, égő bőr
erősen édes, kellemetlen szájszag
étvágytalanság

Megosztásokat köszönöm


Oszd meg ismerőseiddel