A VITAMINHIÁNY 5 JELE, AMI RÁ VAN ÍRVA AZ ARCODRA – ELÉG, HA BELENÉZEL A TÜKÖRBE, MIKÖZBEN OLVASOD EZT A CIKKET…

Oszd meg ismerőseiddel

 

A vitaminhiány problémája különösen fontos kérdés most, a tavasz közeledtével. Vitaminok nélkül úgy érezzük, hogy gyengék és fásultak vagyunk, könnyű célpontot jelentünk a különböző kórokozók számára.

A vitaminhiány problémája különösen fontos kérdés most, a tavasz közeledtével. Vitaminok nélkül úgy érezzük, hogy gyengék és fásultak vagyunk, könnyű célpontot jelentünk a különböző kórokozók számára.

Mi sem egyszerűbb, te is megtudod állapítani magadról, hogy szenvedsz-e vitaminhiánytól. Annyit kell csak tenned, hogy belenézel a tükörbe, miközben ezt a cikket olvasod. Ellenőrizd most, hogy szüksége van-e a szervezetednek vitaminpótlásra.

Túlságosan sápadt bőr

Kevesen büszkélkedhetnek, szép és egészséges bőrrel, főleg a tél végén. De ha a bőrödre jellemző a gyakori sápadtság, ez annak a jele, hogy B12-vitamin hiányod van. E-nélkül csüggedtnek és fáradtnak érezheted magad. Állítsd helyre a megfelelő vitaminszintet. Fogyassz több húst és tengeri terméket.

Száraz haj

Száraz, törékeny haj a korpásodás jele lehet. Ez azt jelenti, hogy biotin, más néven B7-vitamin hiányod van. Ez gyakran köszönhető az antibiotikumoknak. Ha növelni szeretnéd a B7-vitamin szinted, egyél gyakran húst, halat, zöldséget, gyümölcsöt, gombát, hüvelyeseket, és felejtsd el a diétát egy darabig.

Szemek

Ha duzzanatokat észlelsz a szemed körül és a végtagokon, a testednek hiányzik a jód. A leggyakoribb forrása a jódozott só. Jódot tartalmaznak még a tenger gyümölcsei (homár, garnélarák, alga), tejtermékek, és még a kenyér.

Színtelen ajkak

A halvány ajkak annak a jele, hogy vashiányod van. Az alacsony vérnyomás és a rendszeres megfázás is utalhat erre. Ahhoz, hogy visszanyerje a szervezeted a megfelelő mennyiséget egyszerűen több vörös húst kell fogyasztani, és add fel egy darabig a magas kalciumtartalmú ételek fogyasztását.

Ínyvérzés

Ínyvérzés jelezheti a C-vitamin hiányát ami ahhoz vezethet, hogy az immunrendszer legyengül. Ezen kívűl kellemetlen izomfájdalmat okozhat. A C-vitamin megtalálható a citrusfélékben és a piros paprikában is.

Fontos megjegyezni, hogy ezek mind a közvetett tünetei a vitaminhiánynak. Ha már észre veszed a fenti tünetek valamelyikét magadon, érdemes felkeresni egy orvost, hogy pontosabb diagnózist állapítson meg.

Megosztásokat köszönöm

forrás


Oszd meg ismerőseiddel