22 tipp a megfelelő körömápoláshoz

Oszd meg ismerőseiddel

 

Sokan először a kezükre és a körmökre nézik az embertársaikat. Sokkal fontosabb a körmök rendszeres karbantartása. Itt 22 értékes tipp a kéz- és körömápoláshoz. Ezekkel a tippekkel naprakész a körmök megfelelő karbantartása és tisztítása.

1. Fájl a vágás helyett

Ha ollóval vágja be a körmét, könnyebben lebontja őket. Jobb, ha a körmöket rendszeresen meg kell adni. Ha még mindig jobban szeretne vágni a körmöket, akkor jobb, ha nem köröm ollóval, hanem körömvágóval (körömcsipesz) vagy egy speciális körmökkel.

2. Kerülje a fémfájlokat

Még akkor is, ha a fémdarabok sokáig tartanak, csak nagyon kemény körmökön használhatók. Mivel a fém nem simítja a rövidített körmöket, de megkeményíti őket – a törés és a szétválás kockázata nő.

3. A törékeny körmöket óvatosan állítsa be

Ha törékeny és szétválasztó körmök vannak, használjon puha fájlt, például a Sand lemez fájl egy ásványi fájl vagy egy Üveg körömreszelő. Hátrány: A csiszolópapír-fájlok csak néhány manikűrre vonatkoznak. Minél finomabb az iratlap, a szelídebb a köröm.

Ezen túlmenően célszerű a fájlt csak egy irányba mozgatni, hogy ne szűküljön a köröm.

4. A széles körmök szűkítése

A széles körmök vizuálisan szűkíthetők, ha ovális formába helyezik őket. Ez a körömhöz nyúlik, így szűkebbnek tűnik.

5. Tartsa megfelelően a köröm- és körömágyat

Az egészséges körmökre rendszeresen köröm olaj vagy egy köröm krém körkörös mozdulatokkal a körömön, és körbefogja a körömágyat. Ez megvédi a köröm és a kutikula kiszáradását és szakadását.

6. Természetes kéz- és körömápolással kapcsolatos otthoni jogorvoslatok

Ha olcsó alternatívát keres a drága ápolási termékekre vagy egy költséges manikűrre, egyszerűen segíthet magának. Mert a kezek és a körmök gondozásához gyakorlati otthoni jogorvoslatok vannak:

citromlé: A citromlé nemcsak az elszíneződött körmök ellen működik. A citromhéj belsejével a kezek dörzsölése is lágyítja a kezét és megtisztítja a bőrt. Vigyázat: A savas folyadékot csak kis dózisban kell felhordani.
Vazelin, olívaolaj vagy glicerin: A körmök fényesebbé tételéhez és a kezek elegendő hidratálásához reggel és este az említett termékek egyikével dörzsölje őket.
ricinusolaj: A puha és törékeny körmök megakadályozhatók egy teáskanál ricinusolajjal. Keverjük össze az olajat egy kis citromlével, és alkalmazzuk az ujjakra és a körömágyra. A körmök így szilárdabbak.
Gumikesztyű tisztításkor: A kémiai tisztítószerek által okozott durva bőr és törékeny körmök elkerülése érdekében tisztításkor mindig viseljen gumikesztyűt.

7. Puha körmök

Puha körmök lehetnek egyvel Nagelhärter ellensúlyozására. Ez gyógyítja a körmöket, védi és tömíti őket tápláló összetevőkkel. Azonban a folyadékot csak a köröm elülső részére helyezze úgy, hogy az alsó köröm megtartja rugalmasságát.

8. Tolja vissza megfelelően a kutikula

A kutikát óvatosan és óvatosan csak pamut vagy rózsafa ragasztóval kell visszahúzni. Semmilyen körülmények között nem szabad kivágni ollóval, mert ez sérülésekhez és gyulladáshoz vezethet.

Tipp: Ha a körmöket vízzel vagy kutikula eltávolítóval lágyítja, a kutikát könnyebb visszahúzni.

9. Festés előtt

A körmök festése előtt célszerű nem fürdeni vagy kezet festeni. Mivel a körmök a vízen keresztül duzzadnak és visszahúzódnak, amikor újra kiszáradnak, az alkalmazott festék gyorsan visszahúzódik.

Szintén meg kell tennie a Körömlakk, különben a festék nem fog ragadni. Ebből a célból a festékeltávolító vagy az alkohol megfelelő. Ezenkívül az új festék alkalmazása előtt teljesen távolítsa el a lehetséges körömlakkot.

10. Károsodik-e a körömlakk?

Ebben a kérdésben különböznek a szellemek. Egyesek szerint a körömlakk megakadályozza a köröm kiszáradását, és megvédi a külső környezeti hatásokat, például a tisztítószereket vagy más vegyi anyagokat.

Mások azonban úgy vélik, hogy a körömlakk gyakori alkalmazása miatt a körmök sárgássá válnak, mivel nem kapnak levegőt. Ezenkívül bebizonyosodott, hogy egyes körömlakkok rákkeltő szennyező anyagokat vagy allergén adalékokat tartalmaznak.

Ha azonban minőségileg tesztelt, tanúsított természetes kozmetikumok körömlakkát használjuk mérsékelten, nincs veszély a köröm egészségére.

11. Távolítsa el a körömlakkot helyesen

A körömlakk eltávolításakor fontos, hogy a lakkot mindig a körömágyból távolítsa el a körömhegyig, és nem fordítva. Ellenkező esetben a festék maradékai a kutikula alá kerülhetnek, és gyulladást okozhatnak.

Ezenkívül mindig nyissa ki a körömlakkot az ablak nyitásával. Így az oldószerek gőzei jobbak.

Ezenkívül ajánlott egy kis területen dolgozni. Ez azt jelenti, hogy a körömlakk eltávolítót csak a körömre kell alkalmazni, és a környező bőrt meg kell kímélni.

12. Van-e gondoskodó / szelíd körömlakk eltávolító?

Az aceton tartalmú körömlakk eltávolító károsítja a körmöket. Az acetonmentes eltávolítók azonban nem ápolási termékek. Mindannyian oldószereket tartalmaznak, amelyek zsírtalanítják a körmöt és a bőrt. Ezért a körömlakk eltávolítása után ajánlatos a zsírt zsíros krémmel dörzsölni.

13. Mi a teendő a körmök hornyaihoz?

A köröm hosszanti vagy keresztirányú hornyai gyakran fordulnak elő különösen a lábakon, de körmökkel is előfordulhatnak. Ebben az esetben bizonyította magát a kiegészítő ellátás mellett úgynevezett Ridge Filler (Ridgefiller).

Ez egyfajta körömlakk, amely egyenetlen területeken folyik a körömben, és így vizuálisan. Sok horony töltőanyag tápláló tápanyagokat tartalmaz.

14. Alsószövet, mint köröm alapozó

A körömlakk felhordása előtt fel kell tölteni egy alapozót vagy habarcsot. Mindkét módszer egyenletes körömfelületet biztosít, így a festék egyenletesebben terjedhet és jobban megtartja.

Ezenkívül egy alapréteg védi a körmök elszíneződését a festékkel szemben. Meg kell azonban jegyezni, hogy az alapréteg vagy a horony töltőanyagot először teljesen megszárítjuk, mielőtt a tényleges körömlakkot alkalmazni lehet.

15. Indítsa el a hüvelykujját

A körmök festése során mindig előnyös, ha először mindig a hüvelykujját festjük, mert a nagy terület miatt a leghosszabb lesz.

16. Hogyan lehet legjobban tárolni a körömlakkot

A körömlakk kiszáradásának megelőzése érdekében használat után szorosan zárja le. Fontos azonban, hogy a záróeszközt jól tisztítsa, ellenkező esetben összeilleszthető és nehezen nyitható.

Saját adattárként sötét és hűvös szobák. De ez semmi esetre sem a hűtőszekrény! Ott a festék túl sokáig lehűl, viszkózussá válik, és a korongok elszakadnak.

17. Mit tegyünk, ha a körömlakk bezárását ragasztják?

Ha a szál vagy a körömlakk lezárása meg van ragasztva, akkor azt forró forró víz alatt tarthatja. Ezt követően ismét könnyen megnyílik. Természetesen jobb, ha minden használat után tisztítsa meg a zárót a körömlakk eltávolítóval.

18. Mi segít a viszkózus körömlakkban?

A viszkózus körömlakkot a hígítót ismét cseppfolyósít. Vékony folyadék keverése is lakk vissza tudja állítani a körömlakkot folyékony állapotba.

A körömlakk eltávolítója semmiképpen sem, mivel ez elpusztítja a festék szerkezetét, és így jelentősen csökkenti a minőséget.

19. Gyors szárítás a sietők számára

A festett körmök nem száradnak meg gyorsabban, amikor lélegzik és elfújta – éppen ellenkezőleg: A légzés nedvessége megszárítja a festéket. Nem is célszerű fújni a körmöket, vagy a kezeket hullámozni, mivel a levegő robbanásveszélyt okoz a festékben.

Gyors szárításhoz:

extra gyorsan száradó másodperc körömlakk
speciális száraz spray
Gyorsan száradó cseppek

20. Vékony szegek

A széles körmök optikailag szűkebbnek tűnnek, amikor a köröm külső oldalain vékony csíkot festünk ki.

21. Káros-e a mesterséges körmök?

Akár gél körmök, akár műanyag burkolatok – ezek a mesterséges minták hosszú távon nem teszik az igazi körmöket. Mert amikor már nem kerül oxigén a körömre, akkor lágyabb és porózusabb lesz, és már nem tudja megvédeni a körömágyat a baktériumoktól.

Ezenkívül valós és mesterséges körömüregek alakulhatnak ki, amelyekbe a gombák és a baktériumok behatolhatnak. Ezek lehetnek Körömgomba, elszíneződés vagy fertőzés a köröm vagy a körömágy kialakulásának oka.

Az is lehet Kapcsolat az allergia melyet a köröm körüli vöröses, viszkető és hólyagos bőr jellemez.

22. Körömápolás a köröm harapásáért

Vannak, akik stressz vagy idegesség esetén rágják a körmüket. Ez nemcsak elhanyagoltnak tűnik, hanem sérülésekhez és gyulladáshoz is vezethet.

Különleges, keserű anyagokkal kevert folyadék alkalmazása a gyógyszertárból segíthet itt. A keserű íze rávilágít a rossz szokásaira, és megállítja a rágást.

Megosztásokat köszönöm


Oszd meg ismerőseiddel