Helyezd el ezt az otthonodban és 1 órán belül eltűnnek a legyek, szúnyogok és a bogarak!

Oszd meg ismerőseiddel

 

A légy élettartama körülbelül 30 nap, ami nem túl hosszú idő. A probléma az, hogy ebben az időszakban is folyamatosan szaporodnak. Mire elpusztul az előző nemzedék, a következő már pótolja is.

Ha eddig úgy gondoltad, hogy lehetetlen tőlük megszabadulni, akkor tévedsz. Egyszerű, hatékony, mindamellett természetes módszerek léteznek arra, hogy távol tartsuk és irtsuk őket.

Citrom és szegfűszeg

A szegfűszeg aromája elűzi a legyeket és ennél a megoldásnál csak az lehet az erősebb, ha citromot is használsz.

Vágj félbe egy citromot és szurkáld tele szegfűszeggel a gyümölcshúst. Helyezd el az asztalon és meglátod, a legyek messzire elkerülik a területet.

Borsmenta és citromfű

Ahelyett, hogy a boltból szereznéd be a mérgező anyagokat tartalmazó légyriasztókat, készíts magadnak sajátot, ami ráadásul teljesen természetes is.

Hozzávalók:

2 evőkanál mosogatószer
12 csepp citrom illóolaj
12 csepp borsmenta illóolaj
1 csésze víz

Keverd össze ezeket a hozzávalókat és öntsd bele egy szórófejes flakonba. Zárd le jól és alaposan rázd fel. Ezután permetezd be vele a levegőt az adott helyiségben, hogy megszabadulhass tőlük. Ismételd meg rendszeresen (heti 1x).

Házi légy csapdá
Csapda 1

1 evőkanál mosogatószer
2 csésze almaecet
Befőttesüveg
Fogpiszkáló
Celofán

Öntsd bele a befőttesüvegbe a mosogatószert és az almaecetet, keverd el, majd fedd le az üveg száját. Szúrj ki fogpiszkálóval megfelelő méretű lukakat. A legyek bele fognak szállni az ecet illatára, de kijutni már nem tudnak és mosogatószeres lében elpusztulnak.

Csapda 2#

Egy darab rothadt gyümölcs
Olló
Tál
Celofán
Fogpiszkáló

Darabold fel a gyümölcsöt és tedd bele a tálba. Fedd le a celofánnal és ejts rajta lyukakat, ahogy az előző csapdánál. Az illat oda fogja vonzani őket és bemásznak, de kijutni már nem fognak tudni.

Levendula illóolaj

A levendula is nagyon erős aromájú és szintén felhasználható a legyek ellen.

Tegyél pár csepp olajat egy szivacsra, majd tedd bele egy befőttesüvegbe, aminek zárd le a tetejét. Hagyd így néhány órán keresztül, hogy még koncentráltabb lehessen benne az illat. Ha lejárt az idő, nyisd ki az üveget és helyezd el abban a helyiségben, ahol távol akarod tartani a legyeket.

Megosztásokat köszönöm

forrás


Oszd meg ismerőseiddel