6 természetes módszer, hogy a szúnyogokat távol tartsd a testedtől

Oszd meg ismerőseiddel

 

A szúnyogok minden szabadtéri programot elronthatnak! A kutatások bebizonyították, hogy a szúnyogok gyorsan megtanulják és emlékeznek a házigazdák szagára, és ez az, ami miatt egyes embereket előnyben részesítenek másokkal szemben. Ebben a cikkben találsz néhány természetes módszert, amellyel megvédheted magadat a szúnyogoktól kémiai rovarriasztók használata nélkül.

6 természetes módszert találtunk, amivel távol tarthatjuk a szúnyogokat a testünktől.

1. Természetes növények

A kémiai rovarriasztók nem az egyetlen hatékony riasztószer a szúnyogok esetében – a különféle természetes növények és gyógynövények szintén jól szolgálhatnak. Szépítheted az udvarodat vagy a kertedet néhány hasznos növénnyel. Így egyszerre megvéded magadat és háziállataidat is a szúnyogoktól.

Tehát milyen növények és gyógynövények segíthetnek elkerülni ezeket a kellemetlen szúnyogokat? Különféle fajták közül választhatsz az ízlésed szerint: méhbalzsam, bazsalikom, rozmaring, fokhagyma, macskamenta, levendula, citronella fű vagy körömvirág.

2. Levendula spray és testolaj

A szúnyogok utálják a levendulát. Készíthetsz test spray-t illóolajjal, vagy cseppenként is felviheted a bőrödre. Ez a szer nagyon egészséges is a tested számára, és a kémiai spray-k és krémek kivételével segítheti a bőrt az irritációk és allergiák elkerülésében. És ez nagy bónusz a levendula szerelmeseinek!

3. Citronella gyertyák

Ha nincs otthon rovarriasztó növényed, vagy allergiás vagy rájuk, a citronella gyertyák nagyszerű megoldást nyújthatnak. A Citronella egy népszerű természetes rovarriasztó, amelyet kutatások hagytak jóvá. Ennek nincs mellékhatása, az otthonod friss illatú lesz tőle, és a rovarok nem fognak zavarni. Azok, akik szeretik a kézzel készített dolgokat, saját maguk is készíthetnek citronella gyertyákat olajjal.

4. Almaecet

Elképesztő, mennyire hasznos és többcélú lehet az almaecet. A legtöbb embernek van is otthon, tehát ha hirtelen szúnyogok támadnak meg, készíts saját szúnyogriasztó spray-t ecettel. Fokozottabb hatás elérése érdekében hozzáadhatsz némi citronella olajat is. Fújd a spray-t olyan helyekre, ahol a rovarok általában összegyűlnek, és várd az eredményeket.

5. Szappanos víz

Ha sok időt töltesz az udvaron családi vacsorákkal, vagy csak kint olvasol, tegyél egy tányér szappanos vizet a közelbe. Egy idő után látni fogod, hogy a szúnyogok vonzódnak ehhez a vízhez, és csapdába esnek.

6. Fokhagyma

Egyes tanulmányok szerint a fokhagyma evése segít távol tartani a szúnyogokat. Ez jó hír a fokhagyma szerelmeseinek, de ha igazán utálod, akkor nem kell hatalmas mennyiségben enni. Csak forrald fel, és permetezd a keveréket olyan helyekre, ahol szúnyogok gyűlnek össze.

Próbáltad már valaha ezek közül bármelyiket?

Megosztásokat köszönöm


Oszd meg ismerőseiddel