Csupán egy teáskanálnyi ebből a keverékből, és nincs többé fogkő, rossz lehelet!

Oszd meg ismerőseiddel

 

A rossz leheletnek számos oka lehet, ám leginkább a szuvas fogak, a fogkő, és a szájüregben elterjedő baktériumok okozhatják. A bolti szájvíz pillanatnyilag megszünteti a problémát, de nem ajánlott hosszútávon használni, mivel nagyon sok vegyszert tartalmaz.
Ha figyelmesen elolvassuk a szájvíz összetevőit, rájövünk, hogy hosszútávon bizony többet árt, mint használ. Nem csak az a baj, hogy a legtöbb szájvíz alkoholos, hanem az is problémát jelent, hogy olyan vegyi összetevőket tartalmaz, melyek gyengítik a szájnyálkahártya egészségét.

Használjunk inkább természetes szájvizet, és, ha lehet készítsük el mi magunk otthon. Ez a olcsó szájvíz nagyon hatékony, segítségével könnyen megelőzhetjük a fogszuvasodást, a rossz lehelet kialakulását, és a fogkövet.

Hozzávalók:

2 citrom
½ teáskanál fahéj
1 ½ teáskanál méz
½ evőkanál szódabikarbóna
1 csésze melegvíz

Alkalmazás:

Egy tiszta pohárba tegyük bele a fahéjat, a citromlevet, a szódabikarbónát, a mézet, és a citromok kifacsart levét. Keverjük jól el, míg csomómentes lesz, majd egy teáskanálnyit ebből a keverékből oldjunk fel egy csésze langyos vízzel.

Ezzel öblögessünk minden fogmosás után. Ha elfogyott ez a massza, készítsünk egy újabb adagot belőle.

Kiváló fertőtlenítő, és antibakteriális hatású, ezért könnyen megszabadít a szájunkban levő baktériumoktól, és elkerülhetjük a fogproblémák kialakulását is.

Megosztásokat köszönöm


Oszd meg ismerőseiddel