Egy nő 12 hónapig kurkumás vizet ivott reggelente. Nem hiszed el, milyen csodás dolgot tapasztalt!

Oszd meg ismerőseiddel

 

A kurkuma nem épül be a szervezetbe, nagyon élénk tisztító hatása van. A legfrissebb amerikai vizsgálatok szerint a kurkuma – az indiai curry fűszerkeverék egyik összetevője – fékezi a rosszindulatú bőrrák sejtjeinek kifejlődését, sőt kedvez azok eltűnésének is. A vizsgálat eredményei egy rákbetegséggel foglalkozó amerikai folyóiratban jelentek meg.

A kurkuma oxidáló és gyulladáscsökkentő tulajdonságairól ismert fűszer. Az elmúlt években egyre több vizsgálatot végeznek világszerte, amelyek azt sugallják, hogy e fűszer legyőzheti a rákos sejteket.

A kurkuma daganatellenes képességét eddig csak a mellrák esetében figyelték meg. A legfrissebb vizsgálat azonban megerősítette azt a feltételezést, hogy a fűszer a bőrrák esetében is kifejezetten kedvező hatással bír.

A vizsgálat egyértelműen azt mutatja, hogy a kurkuma a bőrrák növekedésének gátlója, illetve a rákos sejteket önmaguk megsemmisítésére ösztönzi.

Egy nő kínzó fájdalmak között élt már évek óta, amikor hallott a kurkumás kúráról. 12 napig folytatott egy kurkumás kúrát, amelynek köszönhetően a szervezete pH-értéke helyre állt, fájdalmai megszűntek és ezen kívül még számos csodálatos hatást tapasztalt.

Elkészítés:

Tegyél egy pohár meleg vízbe 1 teáskanál őrölt kurkumát és egy csipet fekete borsot, és keverd el alaposan. Idd meg az italt, amíg még meleg.

Hatások:

visszafordítja a 2-es típusú cukorbetegséget. A diabéteszeseken is segít ez a módszer, derül ki az Auburn Egyetem szakemberei által 2009-ben publikált tudományos cikkből, mely a Biochemistry and Biophysical Communications nevű szaklapban jelent meg.

remek lúgosító hatása van, ezért megszünteti a szervezetben a túl savas környezetet.

védi az agyat, ezért megelőzhető az Alzheimer-kór, valamint a különböző agybetegségek is.

harcol gyulladások ellen. Számos betegség fő oka a gyulladás. A kurkuminnak rendkívül elős gyulladáscsökkentő tulajdonsága van, így hatékonyan védi a szervezetet.

rákellenes hatású. Erős antioxidáns hatóanyagának köszönhetően véd a daganatos betegséggel szemben.

csökken a szívbetegségek kialakulásának kockázata, mert a kurkumin hatására nem képződnek lerakodások a vérerekben. Mindezt tudományos kísérletekkel igazolták japán tudósok, mely 2011-ben a Biological and Pharmaceutical Bulletin nevű szaklapban jelentettek meg.

enyhíti az ízületi gyulladás tüneteit. Egy 2012-es tanulmány szerint a kurkumin ugyanolyan hatásos, mint a nem-szteroid gyulladásgátló szerek, ráadásul a diclofenacnál is erősebb, melyet a duzzanatok és ízületi fájdalmak kezelésére használnak.

javítja az emésztést.

segíti a májműködést, védelmet nyújt a húgyúti fertőzésekkel szemben.

megfiatalítja a bőrt – képes semlegesíteni a káros szabad gyököket, ezért a bőrön később jelennek meg az öregedés jelei.

Megosztásokat köszönöm


Oszd meg ismerőseiddel