Gyümölcs velős ricotta torta

Oszd meg ismerőseiddel

 

Hozzávalók egy 24cm piskotához:

4tojás fehèrje,
2tojás sárgàja+1kanál hideg viz,
125g cukor,
150g liszt,
1/2 csomag sütöpor,
1kanál narancs lereszelt hèja,csipet só.

A gyümölcsvelőhöz:

250g erdeigyümölcs,
5kanál viz,
3kanál cukor,
8g zselatin,
100ml viz.

Krèm hozzávalói:

300g ricotta,
200g mascarpone,
2kanál mèz,
300ml tejszin,
50ml narancslè ès kevès a lereszelt hèjábol is,
2tojàs sárgàja,
1kanál kukorica kemènyitő
80g cukor,
300g tej,
1kkanál vanillia aroma,
10lap zselatin.

Elkèszitèsi mód:

a tojások fehèrjèt a cukor fele mennyisègèvel kemèny habbá verjük,a tojások sárgáját a kanál vizzel ès a maradèk cukorral fehèredèsig kavarjuk majd a habhoz adjuk beleszitàljuk a sütöporral elkevert lisztet ès a narancshèjat. Elömelegitett sütöbe 180°körülbelül 17-20perc alatt megsütjük,ha kihült kettèvágjuk.
A gyümölcsöt a cukorral ès az 5kanál vizzel felfözzük a zselatint a100ml vizbe hidratáljuk majd a forro de nem fövö gyümölcshöz adjuk,hagyjuk kicsit hülni majd pèpesitjük.

Èn egyenest a piskotára tettem de javaslom ,hogy ti külön kèszitsètek el èspeddig tegyetek egy 22 cm tortakarikát foliára öncsètek a gyümölcs maszát a formába majd tegyük hüttöbe.

A krémhez a tejszint kemény habbá verjük,a mascarponet a mèzzel ès a ricottával a narancslével ès lereszelt hèjával kavarjuk öszsze. A zselatin lapokat vizbe áztatjuk. A tojàs sàrgáját a cukorral,keményitövel, tejjel ès vanilia aromával felteszük melegedni göz fölött VIGYÁZVA ,hogy ne forjon mert akkor a tojás összemegy. A tüzröl levève felolvasztjuk benne a jol kinyomkodott zselatin lapokat,kicsit hagyjuk hülni majd a rikottás krémel összekavarjuk .
Tortakarikát teszünk a piskota körè meglocsoljuk kicsit narancslèvel ráteszük a gyümölcsvelöt majd jöhet a krém,minimum 2orára hüttöbe teszük. Èn tejszinnel diszitettem ès a megmaradt piskotalapot felvágtam ès kicsit slègen ráhejeztem a torta tetejère majd porcukorral megszortam!

Judith Magdolna Kenderesi receptje és fotója

Megosztásokat köszönöm


Oszd meg ismerőseiddel