Ez az ital belülről roncsolja szét a csontokat, mégis mindenki nap mint nap fogyasztja!

Oszd meg ismerőseiddel

 

Statisztikai adatok szerint az amerikaiak több szénsavas üdítőt fogyasztanak, mint valaha. Olyannyira, hogy ha az eladott mennyiséget alapul vesszük, elmondható, hogy naponta minden nő, férfi és gyerek több mint 3,5 dl-t megiszik belőle.

Ezt teszi a szénsavas üdítő a testünkkel:

1. Elhízás

Az elhízás első számú okai. Naponta egy dobozos szénsavas üdítőital elfogyasztása egy hónapban közel 1 kg-ot hízást eredményezhet. A cukormentes üdítő még rosszabb, mert mesterséges édesítőt tartalmaz, ami egy sor hormonális és pszichológiai választ idézhet elő, ami szintén elhízáshoz vezethet.

2. Májkárosodás

A szénsavas italok nagyon károsak a májra nézve. Túlzott fogyasztásuk növeli a májcirrózis kockázatát, nagyjából ugyanúgy, mint a krónikus alkoholizmus.

3. Fogak romlása

A szénsavas italok károsíthatják a fogzománcot is. Savassága sokkal ártalmasabb a fogak számára, mint az édességekben lévő cukor.

4. Vesekő és krónikus vesebetegség

A kóla és más szénsavas üdítők tele vannak foszforsavval, ami megváltoztatja a vizeletet és idővel vesekövek kialakulásához vezethet. Ha hetente kevesebb, mint 3,5 dl-t fogyasztunk belőle, már akkor is 15%-kal növeljük a vesekő kockázatát.

5. Cukorbetegség

Minden olyan élelmiszer és ital, ami elhízást okozhat, összefüggésbe hozható a cukorbetegséggel is. A szénsavas üdítők fogyasztása megváltoztatja a szervezet megfelelő cukorfeldolgozási folyamatát. A tudósok ma úgy gondolják, ez lehet a fő oka annak, hogy Amerikában a cukorbetegek száma 1980 óta megháromszorozódott.

Megosztásokat köszönöm

forrás


Oszd meg ismerőseiddel