Csábító hamis krémes

Oszd meg ismerőseiddel

 

Hozzávalók:

30 dkg sima liszt
6 dkg zsír
10 dkg cukor
1 tojássárgája
1 dkg szalalkáli (csak ez a lazító használható)
3 evőkanál víz

Krémhez:

1 csomag vaníliakrémpor (pudingpor)
4 dkg liszt
3/4 1 tej
15 dkg cukor
1/4 rúd vanília
2 tojás

Készítése:

A szalalkálit deszkán porrá dörzsöljük és a liszttel összeszitáljuk. A szilárd /fagyos/ zsírt a liszttel tökéletesen elmorzsoljuk a tojássárgáját a vízzel összekeverve adjuk a tésztához és pillanatok alatt dolgozzuk össze a morzsás liszttömeggel.

Legalább 4 órán át letakarva pihentetjük. Két részre osztjuk. Lisztezett deszkán késfok vékonyságúra nyújtjuk és a peremes sütőlap hátlapját enyhén megzsírozva, a sodrófára felcsavart tésztát ráhelyezzük, forró sütőben, világosra sütjük, deszkára csúsztatjuk. Ugyanúgy járunk el a tészta másik részéből kisodort lappal is.

Az egyik lapot (a szebbiket) 6 centiméteres négyzetekre vágjuk. A másik lapra rákenjük a krémet, egyenletesre elsimítjuk, és sorrendben ráhelyezzük a felszeletelt felső lapot. Vaníliás cukorral megszórjuk, a krém megdermedése után, forró vízbe mártott késsel felvágjuk.

Krém:

 

A vaníliakrémport, a lisztet, a tojások sárgáját, 1/4 1 tejjel simára elkeverjük és 20 percig pihentetjük. Fél liter tejet a vaníliával felforralunk, közben a tojásfehérjéből kemény habot verünk, a kimért cukorból evőkanálnyit beledolgozunk. A felvert habot félretesszük. (Közben figyelünk a tejre, ki ne fusson.) A felforrt tejben feloldjuk a cukrot, és állandó keverés közben belefőzzük a pihentetett, felkevert krémport. Mérsékelt tűzön, állandó keveréssel sűrűre főzzük (felforrástól számítva 1 —2 perc) és a forró krémbe óvatosan belekeverjük a kemény tojáshabot.

Megosztásokat köszönöm

forrás


Oszd meg ismerőseiddel