Utasellátós csokiroló

Oszd meg ismerőseiddel

 

 

Utasellátós csokiroló

Az ostya(tölcsér) bevonatot 2 féleképpen is el lehet készíteni. Írom mindkettöhöz a receptet, mert akinek nincs ostyasütö gépe az se maradjon le az élvezetekröl.

Édes ostya géphez:

125 g margarin
2 tojás
250 g cukor
250 g liszt
250 g melegvíz

Elkészítés:

A margarint felolvasztottam, hozzákevertem a cukrot, a tojást és a meleg vizet. Összekevertem, majd beleszitáltam a lisztet és azzal is elkevertem, majd a szokásos módon, a gépben kerek ostyalapokat sütöttem. Aztán jött a keményebb dió. Valamire fel kellett tekerni, de nem szerettem volna se túl vastag, se túl vékony rolókat kapni. Rengeteg mindennel próbálkoztam, végül találtam egy gyertyát, betekertem alufóliával és erre tekertem a lapokat. Gyorsan kell dolgozni, mert elég hamar keményedik a tészta. Az eredmény a lényeg: tökéletesek lettek a roló alapok.

Édes ostya sütőben:

5 dkg vaj
5 dkg porcukor
5 dkg liszt
2 tojás fehérje
Az átszitált porcukrot és lisztet el kell keverni a vajjal és a tojásfehérjékkel. Evökanállal halmokat tenni egy sütöpapírral bélelt sütölapra; a kanál hátával szétlapítani és igyekezni, hogy lehetöség szerint kerek plecsniket kapjunk. 175°-ra elömelegített sütöben kb. 5 percig sütni. Amikor a szélei kezdenek kicsit pirulni, már ki lehet venni. Szintén gyorsan dolgozni: formára tekerni, valamilyen hengeres segítövel.

Párizsi krém:

2 dl tejszín
200 g jó minöségü étcsokoládé
2 e.k. cukor (én nem tettem bele)
10 dkg vaj

Elkészítés:

A tejszínt felmelegítettem, de nem forraltam. Beletördeltem a csokoládét (85%-os kakaótartalmút használtam) és felolvasztottam a tejszínben. Hagytam egészen langyosra, majd nem hidegre hülni. Hozzákevertem a vajat. Addig kevertem, míg elég sürü lett a krém. Hütöbe tettem, kb. 1 órára.

A megdermedt krémet habzsák segítségével az ostyahengerekbe töltöttem.
Felolvasztottam bevonó csokoládét, fele-fele arányban ét és tejcsokisat, majd a megtöltött rolókat belehempergettem a csokoládéba. Egy nagy hústüvel beleszúrtam a krém közepébe, úgy emeltem ki a kész csokis rolókat és rácsra tettem lecsepegni. Így semmilyen nyomot nem hagytam a csoki bevonaton. Megvártam míg teljesen megdermedt a csoki.

Megosztásokat köszönöm


Oszd meg ismerőseiddel