6 összetevős citromos-gyömbéres májméregtelenítő ital, ami megakadályozza, hogy a tested a zsírszövetben tárolja el a mérgeket

Oszd meg ismerőseiddel

Az orvosok szerint a máj egészségi állapota alapvetően meghatározza egészségünket. A méregtelenítésnek tehát számos jótékony hatása van.

Májunk komoly károsodást szenvedhet a feldolgozott élelmiszerektől, a mozgáshiánytól, a szennyezett környezettől, az alkoholfogyasztástól, a tápanyagban szegény ételektől, melyek mind arra késztetik a májat, hogy a zsírszövetben raktározza el a toxinokat.

Hogy megállítsuk ezt a folyamatot, méregteleníteni kell májunkat. Ez a finom, természetes, 6 összetevős, citromos méregtelenítő ital ezt hatékonyan viszi véghez.
A méregtelenítés magában foglalja a könnyen emészthető ételek fogyasztását is. A méregtelenítő ital rengeteg hasznos tápanyagot, elektrolitet és antioxidánst tartalmaz. Így készítsd el:

Hozzávalók:

6 kelkáposzta levél
½ citrom meghámozva
2 piros alma megmosva, hámozva
2 cm-es darab gyömbér
1 cékla megmosva, hámozva
3 sárgarépa megmosva, hámozva
Elkészítési idő: 8 perc

2-4 adag lesz belőle

Az összes hozzávalót tegyük a turmixgépbe, adjunk hozzá 1-2 pohár vizet. Ha gyümölcsprést használunk, vízre nincs szükség.

Az elkészült italhoz tegyünk jeget. A maradékot lezárható üvegben a hűtőben tárolhatjuk.

Ezért előnyös:

Kelkáposzta

A benne lévő sok klorofill eltávolítja a mérgeket a véráramból, semlegesíti a mérgező nehézfémeket, növényvédőszereket, kemikáliákat.

Citrom

A citrusfélék nagy mennyiségben tartalmaznak C-vitamint, melyek vízben könnyen felszívódó anyagokká alakítják a mérgeket, ezzel megkönnyítve a máj munkáját.

Alma

Tele van olyan összetevőkkel, melyek hasznosak a méregtelenítés szempontjából, eltávolítják a méreganyagokat az emésztőrendszerből.

Gyömbér

Különösen hasznos a különböző emésztési zavarok esetén, mint a puffadás, felfúvódás, székrekedés.

Cékla és sárgarépa

Magas a béta-karotin (A-vitamin) tartalmuk és sok növényi flavonoid található bennük, ezek mind javítják a máj működését.

Megosztásokat köszönöm


Oszd meg ismerőseiddel