ÖNTS SÓT A FÜRDŐKÁDBA – AZ EREDMÉNY HIHETETLEN!

Oszd meg ismerőseiddel

Rengeteg módszer van az interneten, amiket otthon is ki tudsz próbálni. Természetesen egy csomó takarítással kapcsolatos. Próbáld ki ezt a trükköt is!

A só igen gyakori ásványi anyag, az egész világon megtalálható. Elég valószínű, hogy mindenki konyhájában van belőle, hiszen a legtöbb étel ízesítéséhez szükséges.

Létfontosságú a szervezet számára, és tartósításra is használják. Azonban nem is gondolnád, de a sót takarításhoz is fel lehet használni! Íme néhány ötlet!

Ha a vasalóra ráragad valami, vagy ráég, akkor a sóval egyszerűen el lehet távolítani. Várd meg, míg felmelegszik a vasaló, majd a deszkára teríts egy kevés zsírpapírt, és szórd be sóval. Ezen menj át párszor, és már kész is.

Ha te is ejtettél már le a konyhában tojást, biztos tudod, milyen hosszadalmas dolog feltakarítani. Ha leejtesz egyet, akkor egyszerűen csak sózd be, várj 10-15 percet, és a folyékony tojás gélszerűvé válik majd. Így megspórolsz egy csomó fáradságot, és papírtörlőt.

Ha egy edényben vagy serpenyőben nagyon makacs a szennyeződés, akkor ne kezd el sikálni, hanem tegyél bele egy kevés vizet, sózd meg, és várj 10-15 percet. Ezután egyszerűn ki tudod majd törölni belőle a koszt.

A fürdőszobában is tudod alkalmazni a sót például a fürdőkád szennyeződéseinek tisztításánál. Azonban ennél a feladatnál viselj gumikesztyűt, és szellőztess közben, különben veszélyes lehet. Keverj össze 1:1 arányban terpentint és sót, mindkettőből körülbelül egy bögrényi kell. Ezzel a keverékkel, egy szivacs segítségével ki tudod mosni úgy a kádat, hogy az gyönyörű fehér, és ragyogó lesz.

Megosztásokat köszönöm


Oszd meg ismerőseiddel