10 étel, amivel erősíthetjük immunrendszerünket

Oszd meg ismerőseiddel

10 étel, amivel erősíthetjük immunrendszerünket

Megmutatjuk azt a 10 ételt, amik rendkívül magas immunerősítő hatással bírnak. A jelen helyzetben érdemes ezekből minél többet fogyasztani.

1. húsleves

A csirkehúsleves régóta viseli a koronát a gyógyító táplálékok között. Akár a csirkéből származó cink, a forró étel jótékony hatása, vagy a vitaminokkal, rostokkal teli zöldségek az oka ennek, biztos, hogy feltölti a szervezetet tápanyagokkal, és a lábadozáshoz is nélkülözhetetlen.

2. zöldpaprika

A zöldpaprika háromszor annyi C-vitamint tartalmaz, mint a narancs. Minél frissebb, annál jobban megőrzi vitamintartalmát.

3. mandula

A mandula tápanyagbomba: tele van rosttal, folsavval, magnéziummal, kalciummal, káliummal, riboflavinnal és E-vitaminnal. Önmagában komplett táplálék, hiszen fehérjét, szénhidrátot és zsiradékot egyaránt tartalmaz.

4. zöld tea

A zöld tea abszolút nagydíjas: a benne található létfontosságú antioxidánsokkal a rákmegelőzés és az általános immunrendszer-erősítés királya. Igazi kincs: sok benne az élénkítő hatású tein, az esszenciális olaj, az aminosav, a C-, K- és B-vitamin, illetve az ásványianyag-tartalma is magas.

5. magvak

A legtöbb olajos mag tartalmaz E-vitamint, egy másik vitamin, ami fontos a betegségek megelőzésében. Bizonyított tény, hogy napi 50 mg E-vitamin fogyasztása 28%-a csökkenti a megfázás kialakulását.

6. fokhagyma

A fokhagymát először az egyiptomi rabszolgákkal etették, hogy elég erejük legyen a piramisokat építeni. Tény, hogy hatóanyagai sikeresen veszik fel a harcot a baktériumokkal, a vírusokkal, a gombákkal és az élősködőkkel. A kutatók szerint egy közepes gerezd fokhagyma 100 000 penicillinegység baktériumölő hatásával egyenértékű.

7. víz

Ha rosszul érzed magad, a jó öreg H2O talán az egyik leghatásosabb gyógymód. A hidratáció hozzájárul a nyálkahártya feloldásához. Próbáld meg elfogyasztani legalább a napi ajánlott 8 pohár vizet, hogy hidratált maradj, hiszen betegség során még több folyadékot veszítünk, mint általában.

8. spenót

A spenót egy igazi szuperétel, amely nagyszerűen hat az egészünkre. Nemcsak az emésztés szempontjából hasznos rostokat tartalmaz, hanem C-vitamint is. A C-vitamin fontos tápanyag, amely segít megelőzni a közönséges megfázást, és csökkenti a betegség tüneteit is.

9. narancs

A narancs tele van C-vitaminnal, ami elengedhetetlen tápanyag betegség során. Tudományosan bizonyított, hogy hozzájárul a megfázás megelőzéséhez, valamint csökkenti a betegség időtartamát.

10. alma

„Minden nap egy alma az orvost távol tartja” szól a mondás, és nem alaptalanul. Az alma valóban megelőzi az olyan betegségeket, mint például a közönséges megfázás. Ez a gyümölcs antioxidánsokat tartalmaz. Ezek az antioxidánsok segítik az immunitást és csökkentik a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát.

Megosztásokat köszönöm

forrás: 0-24media


Oszd meg ismerőseiddel