ZSENIÁLIS TIPPEK VADGESZTENYE FELHASZNÁLÁSÁRA

Oszd meg ismerőseiddel

ZSENIÁLIS TIPPEK VADGESZTENYE FELHASZNÁLÁSÁRA

Fogmosáshoz – a porrá zúzott gesztenye segít a fogínybetegségék elkerülésében, és pár árnyalattal fehérebbé varázsolja a fogainkat. Hámozzuk le a gesztenye külső barna héját, majd a belső részét szárítsuk meg, és őröljük porrá.

Fürdővízbe – keverjünk el 1 evőkanál gesztenyeport fél liter vízben, és hagyjuk ázni egy éjszakán át. Másnap forraljuk fel, szűrjük le, és a keletkezett főzetet öntsük a fürdővízhez. Serkenti a vérkeringést, rugalmassá, és fiatalosabbá varázsolja a bőrt.

Mosáshoz – a gesztenyeport használjuk mosáshoz, olyan hatása van, mint a közkedvelt mosódiónak. Kiváló bőrápoló, éppen ezért, ha kézi mosáshoz használjuk, még ezt a hatását is élvezhetjük.

Hajmosáshoz – egy hónap rendszeres alkalmazás után, a gesztenye helyreállítja a normális faggyúműködést, megakadályozza a hajhullást, és serkenti a hajnövekedést.

Arctisztító – keverjünk el 2 evőkanál gesztenyeport, annyi vízzel, hogy egyenletes masszát kapjunk belőle. Kenjük be vele az arcbőrünk, majd tíz perc múlva langyos vízzel mossuk le.

Tusoláshoz – gesztenyepor, víz, és pár csepp illóolaj keverékéből készítsünk tusfürdőt. Jobban tisztít, és sokkal egészségesebb, mint a bolti változata.

Főzéshez – ehhez kizárólag ehető gesztenyét, vagyis szelídgesztenyét használhatunk. Kávépótlóként, vagy sütemények elkészítéséhez kiváló lehet a szelídgesztenye pora.

Levéltetvek ellen – egy edénykébe tegyünk tíz evőkanál gesztenyeport, és tíz evőkanál vizet, majd forraljuk húsz percen keresztül. Mikor kihűlt, szűrjük le, és töltsük egy szórófejes flakonba.

Masszírozáshoz – számos masszírozó krém alapanyagaként használják. Leginkább azoknak ajánlott, akik idegi gyulladással, vagy köszvénnyel küzdenek.

Molyok ellen – egy zacskóba tegyünk gesztenyéket, és akasszuk be a szekrénybe. Néhány darab gesztenyét a konyhaszekrény polcára is tehetünk.

Megosztásokat köszönöm


Oszd meg ismerőseiddel