Legjobb praktikák penész ellen!!! Ti melyiket használjátok?

Oszd meg ismerőseiddel

Legjobb praktikák penész ellen!!! Ti melyiket használjátok?

Az ammónia használata kiváló módszer, ha például a fürdőszoba csempéjén megjelenő penésszel szeretnénk felvenni a harcot. Minimum 1:30 arányban keverjünk össze ammóniát forró vízzel és ezzel dörzsöljük át a csempéket és a fugát. Penészmentes, fertőtlenített felületet kapunk a folyamat végén. A szellőztetésről ne feledkezzünk meg, zárt térben nem ajánlatos az ammóniát használni!

Az ecet az egyik legsokoldalúbb háztartási eszközünk. Ugyanúgy használható, mint az ammónia, de akár 1-1 aranyban is készíthető elegy belőle. Óriási előnye, hogy nem csak a penésztől szabad irtja meg a csempét, de egyben csillogóvá is változtatja a feleltettet. Másik nagy előnye, hogy bar alkalmazása közben erős ecetszagot érezhetünk, az rövid időn belül eltűnik és csak a tiszta csempe marad utána!

Szódabikarbóna A zuhanyfüggönyön sajnos szinte elkerülhetetlen, hogy kisebb-nagyobb penészfoltok jelenjenek meg időről időre. Ezek ellen is kiváló az ecetes vízben való rendszeres áztatás, de ugyanúgy megfelelő az is, ha a mosóvízhez szódabikarbonát adunk. Akár a mosógépünkbe is beletehetjük és a mosószer mellé adagolhatunk egy keveset a szódabikarbónából. Szagtalan, és látványos megoldás, amely a mosógépet is védi!

Klór A klór nem csak erős fertőtlenítő, de egyben a penésszel is hatékonyan veszi fel a harcot. Textíliák, de akár szőnyegék tisztítására, penész- mentesítésére is kiválóan alkalmas. Falfelületeken, festett részeken is megfelelő módszer a penész ellen, de mivel a festék minősége nem mindenhol alkalmas erre, ezért egy kis eldugott területen végezzünk először egy próbatisztítást.

A legjobb szer penészes fal ellen:

1 már kiürült üvegtisztító spray flakonja
4 dl 10 százalékos ecet
1 dl víz
3 csepp citromolaj
3 csepp citromfűolaj
3 csepp szegfűszegolaj

Az ecetet öntsd a flakonba. Jöhet hozzá a víz, majd egyesével a három illóolajokat is töltsd a tisztítószerhez. A penészes falfelületre fújj bőségesen a szerből. Majd hagyd hatni legalább 30 percig, majd nedves szivaccsal töröld át a falat.

Megosztásokat köszönöm


Oszd meg ismerőseiddel